Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 | 17:52

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον σχολικό εκφοβισμό ξεκινά η Αποστολή με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στην πραγματοποίηση Πανελλαδικής Ενημερωτικής Εκστρατείας για τον σχολικό εκφοβισμό, προχωρά με απόφαση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός Αποστολή από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει από την Κρήτη σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και θα συνεχιστεί στην Αθήνα και τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος χαρακτήρισε εξαιρετική την πρωτοβουλία της Αποστολής, υπογραμμίζοντας τις σοβαρές διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και τονίζοντας την ανάγκη κινητοποίησης της κοινωνίας για την αντιμετώπιση του.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στη σημερινή πραγματικότητα, αλλά και η ενημέρωση για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου μέσα από δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, των γονέων, αλλά και των ίδιων των μαθητών.

Η Αποστολή, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις και Δήμους, θα υλοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις με εισηγήσεις από Ειδικούς Κοινωνικούς Επιστήμονες, σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κατανοήσουν το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας χαρακτήρισε το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού «νέα πληγή της εποχής μας» και πρόσθεσε ότι στις δομές της Αποστολής, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα δώδεκα ενημερωτικά σεμινάρια, ώστε να προφυλαχθούν τα παιδιά από τέτοιου είδους συμπεριφορές και να καταπολεμηθεί το φαινόμενο.

Το περσινό καλοκαίρι, τα παιδιά που απασχολούνται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Αποστολής στο Μοσχάτο, δημιούργησαν ταινία ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ