Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 18:39

Εκοιμήθη ο π. Σταύρος Τζαγκαράκης από το Ρέθυμνο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Εκοιμήθη σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Orthodoxia.Info, o πρεσβύτερος π. Σταύρος Τζαγκαράκης από την ενορία Περιβολίων της Μητροπόλεως Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου.

Ο μακαριστός ιερέας ήταν γόνος του Νικολάου και της Στυλιανής (μετέπειτα Φιλοθέης μοναχής) Τζαγκαράκη.

Σε ηλικία 20 μηνών έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο γιατρός στο σπίτι που ήρθε βεβαίωσε τον θάνατο του παιδιού. Η μητέρα που κατείχε από κειμήλιο, τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, σταύρωσε το παιδί λέγοντας: Τίμιε μου Σταυρέ παρακάλεσε, να ζήσει το παιδί μου, να το βαπτίσω Σταύρο και να το κάνω ιερέα.

Η προσευχή της εισακούσθηκε και το παιδάκι άνοιξε τα ματάκια του. Έγινε όπως το έταξε η μητέρα. Και το νεκραναστημένο παιδάκι έγινε μεγαλώνοντας ένας εξαιρετικά αγαπητός ιερέας, παπα-Σταύρος Τζαγκαράκης, που επί εφημερίας του ανθούσε η ενορία Περιβολίων και έχει καταγραφεί στα χρονικά του τόπου, από τους ίδιους τους πιστούς, ως ένας από τους πλέον φωτισμένους μας κληρικούς.

Μάλιστα και ο ίδιος για πάρα πολλά χρόνια θεράπευε με το Τίμιο Ξύλο που του χάρισε η μητέρα του, τους πιστούς που προσέρχονταν σε αυτόν για να πάρουν την ευλογία του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων τη Δευτέρα στις 3:00 το μεσημέρι.

Το πρωί στις 7.30 θα τελεστεί Αρχιερατική θεία Λειτουργία και θα τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ