Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 14:20

Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, π. Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος διετέλεσε υπεύθυνος του Πατριαρχικού Γραφείου και του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και υπηρέτησε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Ταταύλα.

Γεννημένος το 1941 στην Χαλκηδόνα (Kadıkoy) ο αείμνηστος π. Δοσίθεος (Χρήστος Αναγνωστόπουλος), φοίτησε στην Αστική της Σχολή και στην Πατριαρχική Μεγάλη τού Γένους Σχολή. Αποφοίτησε το 1959.

Σπούδασε Βιολογία στην Φυσικομαθηματική Σχολή τού Πανεπιστημίου της Πόλης, από την οποία πήρε πτυχίο στην Βιολογία. Υπηρέτησε στον Τουρκικό στρατό από το ’65 έως το ’67 ως έφεδρος αξιωματικός. Μετά, επειδή ήταν αδύνατος ο διορισμός σε σχολείο της μειονότητας, αναχώρησε για την Γερμανία, όπου έκανε περαιτέρω σπουδές. Έγινε ερευνητής και εργάστηκε στο τμήμα φαρμακολογικών ερευνών της φαρμακευτικής εταιρείας Hoechst, στο Βισμπάντεν. Δημοσίευσε 17 επιστημονικές μελέτες και ασχολήθηκε με την λογοτεχνία. Το 2003 επέστρεψε στην Πόλη και έγινε κληρικός. Είναι νυμφευμένος με την Πολίτισσα Κυριακή Αϊβάτογλου, με την οποία απέκτησαν δύο θυγατέρες.

Ο π. Δοσίθεος ήταν και σπουδαίος συγγραφέας. Είχε ξεκινήσει την μυθιστορηματική τετραλογία “Ρωμιοί της Πόλης” μια κατάθεση ψυχής και βιωμάτων.

Από τις εκδόσεις “ιστός” εκδόθηκαν το πρώτο και το δεύτερο βιβλίο, με τίτλους «Το Τέλος της Μπαλάντας» και “Αναβολές και κατήφοροι”.

Πηγή: Φως Φαναρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ