Ελλάδα

Εκοιμήθη η Γερόντισσα Θεοφανώ της Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την αδόκητο εκδημία της μακαριστής Καθηγουμένης της προτύπου Ιεράς Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως, Μοναχής Θεοφανούς (κατά κόσμον Ελένης Σανταμούρη).

Η μακαριστή γεννήθηκε στην Τήνο το έτος 1935 και στην ηλικία των 18 μηνών ο πατέρας της, τότε Διάκονος, Παναγιώτης Σανταμούρης, τελών εν χηρεία, την αφιέρωσε στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου, μαζί με την – μεγαλύτερη σε ηλικία – κατά σάρκα αδελφή της.

Μοναχή εκάρη την 25η Νοεμβρίου 1964 στην Ιερά Μονή Θεομήτορος Ηλιουπόλεως και την 11η Φεβρουαρίου 2006 εξελέγη Καθηγουμένη αυτής, ενώ η ενθρόνισή της έλαβε χώρα την 3η Οκτωβρίου του ιδίου έτους από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο.

Το σκήνωμα της μακαριστής Γερόντισσας έχει τεθεί προς προσκύνηση στο Καθολικό του Ιερού Μετοχίου, την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Λουτρακίου Κορινθίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου την Τρίτη 14η Αὐγούστου και ώρα 12η μεσημβρινή στο Ιερό Μετόχιο. Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ θα εκπροσωπήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η Αυστραλία αποχαιρέτησε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπύρος Παπαγεωργίου

VIDEO: Η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη Γλυφαδας Παύλου

Αναστάσιος Βόπης

H εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου

Αναστάσιος Βόπης

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Όταν η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Χριστόδουλο

Μαρία Αχιλλεοπούλου

Καρπενησίου: «Ο Μητροπολίτης Νικόλαοs τα τελευταία χρόνια συκοφαντήθηκε»

Σπύρος Παπαγεωργίου