Συνελήφθησαν δύο Ρουμάνοι ιερόσυλοι, στην κατοχή τους εντοπίσθηκε και επεστράφη στην Ι.Μ Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους.

Εντοπίσθηκε σε θάμνώδη έκταση, το Ιερό Λειψανο- πρόκειται για την «άφθαρτη χείρα» του Αγίου Χαραλάμπους, το οποίο είχε κλαπεί από την ΙΜ Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων (06/10).

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, προσδιόρισαν τους δράστες και συνέλλαβαν τους δύο Ρουμάνους, οι οποίο υπέδειξαν το σημείο στο οποίο είχαν αποκρύψει το Ιερό Λείψανο. Με τη σε βάρος του δικογραφία, αναμένεται να παραπεμφθούν εώπιον του Εισαγγελεά.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Ιερώνυμος και οι Μοναχοί της Μονής εξέφρασαν τις ευχαριστίες Τους προς την τοπική Αστυνομία, για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο Ηγούμενος της ΙΜ ενημέρωσε άμεσα μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή (περίπου 15.30- 06/10) την Αστυνομία για την αναζήτηση των δραστών και τον εντοπισμό του Ιερού Λειψάνου.

Πηγη: Nantia Report

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: