Κόσμος Ρωσία

Εκκληση κατά της αιματοχυσίας στην Κριμαία από το Ρωσικό Πατριαρχείο

Έκκληση να μην χυθεί «αδερφικό αίμα» έκανε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας αναφορικά με τα γεγονότα στην Ουκρανία και την Κριμαία, αποφασίζοντας παράλληλα την τοποθέτηση του τοποτηρητή της Μητροπόλεως Κιέβου ως μόνιμο μέλος της.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, υπό τον Πατριάρχη κ. Κύριλλο, συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση στην Ουκρανία και την Κριμαία, με το Πατριαρχείο της Ρωσίας να επαναλαμβάνει τις θέσεις της για αυτοσυγκράτηση τονίζοντας παράλληλα πως «η Κριμαία ήταν και παραμένει αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας και πολυεθνικής Εκκλησίας της Ρωσίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με στέλεχος του Πατριαρχείου της Ρωσίας που μίλησε στο dogma.gr, δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκλογή νέου μητροπολίτη Κιέβου για όσο καιρό θα βρίσκεται στη ζωή ο πρώην πλέον Κιέβου κ. Βλαδίμηρος ο οποίος απαλλάχτηκε από τα καθήκοντα του για λόγους υγείας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ι. Συνόδου στη Μόσχα ο 75χρονος πλέον μητροπολίτης Βλαδίμηρος της Αγίας Πετρούπολης κατέθεσε την παραίτηση του σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Πατριαρχείου της Ρωσίας. Η παραίτηση έγινε δεκτή.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ- Σύσκεψη Προκαθημένων στην Κύπρο για το Ουκρανικό

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ναυπάκτου: «Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί να αρνηθεί την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το Ουκρανικό»

Αναδημοσίευση

Μπάτσκας Ειρηναίος: Προσωπική θέσις ως προς την «Θέσιν της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας περί της εν Ουκρανία εκκλησιαστικής κρίσεως”

Γραφείο Ρεπορτάζ

Έχουν κύρος οι χειροτονίες κληρικών από σχισματικούς ή καθηρημένους επισκόπους;

Στήριξη στο Φανάρι αλλά… με πολλές επιφυλάξεις από την Εκκλησία Κύπρου στο Ουκρανικό

Ανδρέας Λουδάρος

Σερβίας: «Το ουκρανικό ζήτημα δεν είναι εκκλησιαστικό, αλλά καθαρά πολιτικό»