Έκκληση για την άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων Μητροπολιτών Χαλεπίου πραγματοποίησε από το βήμα της Διεθνούς Διάσκεψης των Αθηνών ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.


Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας που ζει όσο καμία άλλη την δραματική κατάσταση της Μέσης Ανατολής, έκανε λόγο για αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας απέναντι στο μείζον θέμα των απαχθέντων Ιεραρχών ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

«Είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι. Εκείνοι που μιλούν για προστασία των χριστιανών θα πρέπει να επιδιώξουν να αποκατασταθεί η ειρήνη» είπε ο κ. Ιωάννης ο οποίος σχολίασε αρνητικά τα γεγονότα της λεγόμενης «αραβικής άνοιξης» κάνοντας λόγο για αναγγελία «ψευδούς άνοιξης».

«Αυτό που γίνεται σε όλη την Μ. Ανατολή είναι η καταστροφή του πολιτισμού. Οι άνθρωποι μας δεν γεννήθηκαν για να πεθάνουν πρόσφυγες ούτε τα παιδιά μας για να τα ξεβράζουν τα κύματα» είπε ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: