ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης

ORTHODOXIA.INFO \ Ανδρέας Λουδάρος Εκκλησιαστική περιουσία, εκκλησιαστική εκπαίδευση και κοιμητηριακοί ναοί είναι τα πρώτα θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη η κοινή επιτροπή μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας που συνεδριάζει για πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Πρόκειται για κίνηση ιδιαίτερης σημασίας, δεδομένου ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται για την πορεία του διαλόγου με την Εκκλησία κάτι το οποίο μετέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στην Αρχιεπισκοπή (βλ. σχετικό ρεπορτάζ).

Εκτός από τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Παιδείας, απέναντι στους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος θα καθίσουν πέντε ακόμη υπουργοί, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Σκουρλέτης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για εκκλησιαστικά ζητήματα Γιάννης Αμανατίδης και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.

Από πλευράς Εκκλησίας της Ελλάδος στο τραπέζι του διαλόγου θα καθίσουν, ο αντιπρόεδρος της ΔΙΣ μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο πρόεδρος της ΕΚΥΟ μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος, ο αρχιγραμματέας της Ι. Συνόδου επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης και ο ειδικός νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας Θόδωρος Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο Πρωθυπουργός δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην πορεία των εργασιών της συγκεκριμένης επιτροπής.

Η επιτροπή αυτή θεσπίστηκε το 2011 με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου η οποία δημοσιεύτηκε στο 963 ΦΕΚ.

ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: