Ενοριακά

Εκδημία Aρχιμανδρίτου Ειρηναίου Καλογήρου

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του Aρχιμανδρίτη Ειρηναίου Καλογήρου, επί σειρά ετών Προϊσταμένου του Ι. Ν. Αγ. Αντωνίου Άνω Πατησίων.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952 και χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και Πρεσβύτερος το 1978 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κυρό Παντελεήμονα.

Από το 1977 υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας και από το 1984 έως το 1990 ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Διετέλεσε, επίσης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, ενώ ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Το πρωί της Παρασκευής 5ης Αυγούστου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως αυτού στον Ιερό Ναό Αγ. Αντωνίου Άνω Πατησίων, υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Συμεών Βολιώτη και άλλων Κληρικών.

Στη συνέχεια και ώρα 11.00 π.μ. θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου, ενώ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, ο οποίος απουσιάζει εκτός Αθηνών, θα εκπροσωπήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ύμνοι και λόγοι για την Μεγάλη Εβδομάδα στον Άγιο Αντώνιο Άνω Πατησίων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κτητορικό μνημόσυνο και λιτάνευση στον Άγιο Αντώνιο Πατησίων

Στον Άγιο Αντώνιο Άνω Πατησίων τίμησαν δύο απόντες μητροπολίτες

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Αντωνίου στα Άνω Πατήσια

Γιώργος Δ. Φερδής

Εκοιμήθη ο Θεολόγος Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Τα παιδιά έρχονται στον κόσμο ως δώρα του Θεού»

Σπύρος Παπαγεωργίου