Εκδήλωση μνήμης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κυπριανό Πουλάκο

Φιλολογικό μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε απόψε, προς τιμήν και μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης κυρού Κυπριανού (Πουλάκου), στο πλαίσιο των 40 ετών από την κοίμησή του.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Ορθόδοξου Θρησκευτικού Συλλόγου «ΕΛΠΙΣ» στο Γουδί, χώρο που ο ίδιος ο Μητροπολίτης Κυπριανός είχε ιδρύσει.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, καθώς υπήρξε πνευματικό τέκνο του μακαριστού Ιεράρχη. Ο κ. Παντελεήμων υπογράμμισε πως «το έργο που άφησε ο μακαριστός Μητροπολίτης Κυπριανός αποτελεί τεράστια παρακαταθήκη, καθώς δεν το συνέδεσε με το πρόσωπό του, αλλά έγινε προς δόξαν Θεού και με γνώμονα το καλό της Εκκλησίας»

Μίλησε επίσης, ο Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλειος Κέκης, πνευματικό του τέκνο και αυτός, ο οποίος αναφέρθηκε σε περιστατικά με ασθενή τον Μητροπολίτη Κυπριανό .

Αναφορά στο έργο του αφανούς αυτού εργάτη του ευαγγελίου, έκανε ο Διευθυντής Στρατιωτικών Ιερέων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Κουράκλης.

Παρέστη επίσης ο π. Γεώργιος Μεταλληνός και πολλά πνευματικά τέκνα του μακαριστού Μητροπολίτη. Τους προσκεκλημένους ομιλητές ευχαρίστησαν για την τιμητική τους παρουσία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΣ» π. Νικόλαος Πανταζής και ο Αντιπρόεδρος και Θεολόγος κ. Στέλιος Αραβαντινός.

Tagged: