Εκατοντάδες πιστοί στο Αιγάλεω για την Παναγία την Κανάλα

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την παρουσία πολλών πιστών και πολλών κληρικών, τελέστηκε η λαμπρή λιτανεία της Παναγίας Κανάλας στο Αιγάλεω.

Στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Αιγάλεω, εορτάζεται πανηγυρικά η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθώς στον εν λόγω ναό υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της επονομαζομένης Κανάλας, δωρέα μιας ενορίτισσας.

Απόψε έγινε η περιφορά της εικόνας, με την συμμετοχή του Δημάρχου Αιγάλεω, των δημοτικών συμβούλων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Αιγάλεω και του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και αγήματος του Λιμενικού Σώματος.

Στην λιτάνευση προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως Νικαίας αλλά και άλλων μητροπόλεων του λεκανοπεδίου της Αττικής. Ο κ. Αλέξιος επαίνεσε τον εφημέριο του ναού π. Εμμανουήλ Χατζηανδρέου για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και κάλεσε τους πιστούς να επικαλούνται τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου που είναι μεσίτρια προς τον Υιό και Θεό.

Εκλεισε λέγοντας ότι «ακόμα και σε αθεϊστικά κράτη όπως στην Αλβανία επί καθεστώτος Χότζα, κατόρθωσαν να κρατήσουν την πίστη ζωντανή και τον χριστιανισμό, και σήμερα χτίζουν μεγαλοπρεπείς ναούς σε όλη τη χώρα. Αδελφοί μου όσο και να προσπαθούν κάποιοι, δεν μπορούν να μας αφαιρέσουν την πίστη μας. Γιατί στηρίζεται στον Χριστό, την Παναγία και στους Αγίους».

Tagged: