Ενοριακά

Εκατοντάδες πιστοί στη λιτάνευση στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης

ORTHODOXIA.INFO | NEWSDESK Mε την συμμετοχή πλήθους πιστών, που λιτάνευσαν την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη.

Χθες βράδυ τελέστηκε ο μεθέορτος αρχιερατικός εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λαοδικείας Θεοδωρήτου, παρουσία ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων.

Ακολούθησε η λιτάνευση στους δρόμους της Δάφνης, με την συμμετοχή του Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τοπικοί σύλλογοι του Δήμου Δάφνης-Υμηττού ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, κλιμάκιο του Σώματος Προσκόπων του Δήμου Δάφνης.

Με την επιστροφή στο Ναό ψάλθηκαν τα εγκώμια προς τιμήν της Αγίας και τελέσθηκε κτητορικό μνημόσυνο.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας ευχαρίστησε τον αρχιμανδρίτη Μάξιμο Μητράρα για την πρόσκληση, εξέφρασε την χαρά του που προέστη της λιτάνευσης καθώς και για την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τονίζοντας ότι «ιδιαίτερη χαρά μας διακατέχει να λιτανεύουμε την εικόνα της αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και αυτό μας δείχνει ότι ο ελληνικός λαός παραμένει σταθερός στην ελληνοορθόδοξη παράδοση».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Διαυλείας: «Ελεύθερος χριστιανός λογίζεται εκείνος που έχει ελευθερία συνειδήσεως»

Πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ελευθερίου στην ομώνυμη ενορία των Αθηνών

Γιώργος Δ. Φερδής

Υποδοχή λειψάνων του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης

BINTEO: Ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο του

Το Πέραμα λιτάνευσε τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Σύρου: «Να παραμείνουμε όρθιοι για όσους αμφισβητούν την ιστορία μας»

Αναστασιος Βόπης