Ενοριακά

Εκατοντάδες πιστοί στην Παναγία Παντοβασίλισσα στην Ραφήνα

«Η Κυρία Θεοτόκος με τη γέννησή της αποτελεί την ελπίδα του ανθρωπίνου γένους. Η Εκκλησία σήμερα προβάλει αυτό το σημαντικό γεγονός, εκεί που οι άνθρωποι χάνουν την ελπίδα τους, υπάρχει η παρουσία του Θεού».

Με τα λόγια αυτά ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος έδωσε το στίγμα της πανήγυρης του Γενεσίου της Θεοτόκου, από τον εορτάζοντα Ι.Ν. Παναγίας της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε, χοροστάτησε ο κ. Θεοδώρητος, αδεία του οικείου Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως και των γύρω περιοχών.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο Γενέσιο της Παναγίας από τον Ιωακείμ και την Άννα, το ξεχωριστό αυτό γεγονός, αλλά και στα ιερά και τα όσια, που μετέφεραν μαζί τους οι άνθρωποι κατά τη Μικρασιατική καταστροφή, όπως το ιερό κειμήλιο της Εικόνας της Παναγίας που φυλάσσεται στο Ναό και προέρχεται από την Τριγλία.

Ακολούθησε η μεγαλειώδης λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της Ραφήνας μέχρι το λιμάνι, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

Την Εικόνα συνόδευαν τα μέλη του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας, με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους, τα κορίτσια του κατηχητικού ενδεδυμένα στα λευκά, η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ραφήνας, ενώ παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, οι πρώην δήμαρχοι κ.κ. Πιστικίδης και Χριστόπουλος, ο κ. Μανώλης Καντερές και άλλοι τοπικοί φορείς.

Λίγο προ της απολύσεως, εκ μέρους του Μητροπολίτη Μεσογαίας, απηύθηνε ευχαριστίες ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογερόπουλος προς τον κ. Θεοδώρητο, αλλά και προς όλους τους συμμετέχοντες ιερείς και λαικούς.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ευρίπου: «Ο Σταυρός για τον Χριστιανό είναι πορεία αγώνα και θυσίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ιλίου: «Το σημάδι του Σταυρού είναι αυτό που χαρακτηρίζει όσους βρίσκονται μέσα στο σώμα της Εκκλησίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Λαοδικείας: «Ο Μέγας Κωνσταντίνος σφράγισε και άλλαξε την ιστορία της Ευρώπης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάσιος Βόπης

Ανδρούσης «Να είναι πρότυπο ο Άγιος Κωνσταντίνος για τους πολιτικούς μας»

Γιώργος Δ. Φερδής

Σταγών: «Οι μοναχοί είναι οι συνεχιστές και οι διάδοχοι των αγίων πατέρων»

Αναστάσιος Βόπης

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου