Ενοριακά

Εκατοντάδες πιστοί λιτάνευσαν την πολιούχο Γαλατσίου

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με τον εσπερινό και την μεγαλοπρεπή λιτάνευση της ιεράς εικόνος, ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας παρθενομάρτυρος Γλυκερίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Γαλατσίου.

Εκατοντάδες ήταν και πάλι οι πιστοί, οι οποίοι συνέρρευσαν στον ναό ώστε να εναποθέσουν τις ικεσίες τους στην Αγία Γλυκερία, ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός των ιερέων που συμμετείχε στις ακολουθίες.

Ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος χοροστάτησε στον μεθέορτο εσπερινό και προεξήρχε της λιτάνευσης, καλώντας και πάλι τους πιστούς να έχουν θάρρος και ανδρεία όπως η Αγία Γλυκερία.

«Μην πτοείστε και μην βλέπετε τα δρώμενα, αυτά που διασαλεύουν την ηρεμία της κοινωνίας μας και της οικογένειάς μας. Μην ανταλλάσετε τα ήθη και τα έθιμά μας και προ πάντων την πίστη μας. Η Αγία Γλυκερία είχε όλες τις προϋποθέσεις για να διαπρέψει κοινωνικά. Κι εκείνη όλα τα αρνήθηκε για την πίστη προς τον Χριστό. Μη πουλάτε τίποτα που έχει αξία όπως η πίστη προς τον Χριστό και η αγάπη προς την πατρίδα».

Την λιτάνευση συνόδευσε η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής, το Σώμα Προσκόπων και μικρές μυροφόρες που έρραιναν την εικόνα καθ’ όλη την διαδρομή.

Με την επάνοδο στο Ναό, ο προϊστάμενος αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Αϊβαλιώτης, ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Ανδρούσης και όλους τους ιερείς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, τον Δήμαρχο Γαλατσίου, τους αντιδημάρχους και τοπικούς φορείς που παρευρέθησαν απόψε, όλους όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η πανήγυρη, καθώς και τον απλό κόσμο που αυτές τις δύο ημέρες κατέκλυσε το ναό.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ευρίπου: «Ο Σταυρός για τον Χριστιανό είναι πορεία αγώνα και θυσίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ιλίου: «Το σημάδι του Σταυρού είναι αυτό που χαρακτηρίζει όσους βρίσκονται μέσα στο σώμα της Εκκλησίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Λαοδικείας: «Ο Μέγας Κωνσταντίνος σφράγισε και άλλαξε την ιστορία της Ευρώπης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάσιος Βόπης

Ανδρούσης «Να είναι πρότυπο ο Άγιος Κωνσταντίνος για τους πολιτικούς μας»

Γιώργος Δ. Φερδής

Σταγών: «Οι μοναχοί είναι οι συνεχιστές και οι διάδοχοι των αγίων πατέρων»

Αναστάσιος Βόπης

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου