Τε, 12/06/24 | 23:48

Εκατοντάδες πιστοί από Αττική και Φθιώτιδα στο Μήλεσι για τον Όσιο Πορφύριο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τη μνήμη του Οσίου Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου τίμησαν με κάθε επισημότητα εκατοντάδες πιστοί που συνάχθηκαν στο Ιερό Ησυχαστήριου του Οσίου στο Μήλεσι της Αττικής.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, συμπαραστατουμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των μητροπόλεων Κηφισίας και Φθιώτιδος.

Το πυκνό εκκλησίασμα αποτελούσαν εκτός από προσκυνητές της Αττικής, εκατοντάδες προσκυνητές από την Λαμία που προσήλθαν ευλαβικά να τιμήσουν τον αγιασμένο Γέροντα της Πολυκλινικής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Φθιώτιδος αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος μίλησε για την αγιασμένη μορφή και βιοτή του Οσίου Πορφυρίου και για την δυνατότητα όλων μας, να απαντήσουμε θετικά στο προσκλητήριο αγιότητος του Κυρίου.

Προ της απολύσεως ο μητροπολίτης Φθιώτιδος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπό μας για την μεγάλη τιμή και ευλογία να προστεί της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος να αποτελέσει ένα φάρο και μια ανανέωση της ζωής μας, της χριστιανικής πίστεως, οδηγός για την περαιτέρω μας πορεία.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου & T. Σκούρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ