Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 | 3:49

“Εις μνημόσυνον αιώνιον έσται δίκαιος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Ιλίου, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού αρχιμανδρίτη Θεοδοσίου Μανώλη, που αναχώρησε από τα εγκόσμια παραμονές της μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου.

Και σήμερα εκεί, πλήθος κληρικών της Μητροπόλεως Ιλίου και απλών πιστών που συμπροσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του εκλεκτού ιερέα που αδόκητα “ηρπάγη” για την άνω Ιερουσαλήμ.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στον εκλεκτό του Θεού, τον Ιησού Χριστό, που είναι απεσταλμένος του Θεού στη γη. Σαρκωμένος Υιός του Θεού, μέλος της Αγίας Τριάδος και μέρος σωτηρίας του ανθρώπινου γένους. Και δεν χρειάζεται την επιβεβαίωση κανενός ότι είναι ο εκλεκτός του Θεού, αφού το επιβεβαιώνει με την διδασκαλία Του, τα θαύματά Του, το μαρτύριό Του, τον θάνατο και την Ανάστασή Του.

“Ένας άγιος και εκλεκτός του Θεού υπήρξε και ο π. Θεοδόσιος που ήρθαμε σήμερα να τιμήσουμε την μνήμη του. Απεσταλμένος όπως και όλοι εμείς για να κηρύξει Χριστόν και τούτον Εσταυρωμένο, αλλά και Αναστάντα. Ο λόγος του, ο τρόπος του και ο τρόπος που κινήθηκε στην διακονία του και στην επιστήμη του, αναδεικνύουν έναν άνθρωπο ο οποίος ηρπάγη πολύ νέος, μήπως η δική μας κακία τον αλλάξει και τον μεταμορφώσει και παύσει να είναι ο γλυκύς και εκλεκτός του Θεού, που ήρθε να φωτίσει και απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων”.

Ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε συγκινημένος στο έργο των συνάξεων των εθελοντών που άφησε ημιτελές ο π. Θεοδόσιος, τονίζοντας πως “ήταν ένα έργο που αγάπησε πολύ για να κάνει και άλλους εκλεκτούς του Θεού. Και ο Θεός γνωρίζει γιατί σήμερα απουσιάζει σωματικά αναμεσά μας. Αλλά βρίσκεται ήδη μαζί με τον κατεξοχήν εκλεκτό του Θεού και λειτουργούν μαζί στο Ουράνιο Θυσιαστήριο”.

Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Γκένας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ