Με το σύνθημα της Αγίας & Μεγάλης Συνόδου “Ινα πάντες εν ώσιν”, ο Πατριάρχης Σόφιας Νεόφυτος έκανε κάλεσμα ενότητας κατά τη διάρκεια του Πατριαρχικού Συλλείτουργου με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 140 χρόνια ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι στη Σόφια, ο Πατριάρχης Νεόφυτος τόνισε πως “οφείλουμε να μιμηθούμε το παράδειγμά των προγόνων μας και να εκπληρώσουμε πιστά τις διαθήκες τους που παρέδωσαν στις γενιές και η σημαντικότερη από αυτές τις παρακαταθήκες είναι να διατηρήσουμε την ορθόδοξη πίστη και την ενότητα που δόθηκε από το Θεό, στους αληθινούς και πιστούς μαθητές του Χριστού “Ινα πάντες εν ώσιν”!

Nα υπενθυμίσουμε ότι τόσο η Εκκλησία της Ρωσίας όσο και της Βουλγαρίας δεν συμμετείχαν στις εργασίες της Αγίας & Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Κύριλλος ανέφερε πως “Το πραγματικό θαύμα έρχεται μερικές φορές όταν εξαντληθούν όλες οι ανθρώπινες δυνάμεις και εμφανίζεται εκεί όπου είναι πραγματικά αναγκαίο στη ζωή του ανθρώπου, για τη σωτηρία του.

“Η Βουλγαρία και η Ρωσία δεν έχουν ακόμη ανακάμψει από τις συγκρούσεις των προηγούμενων χρόνων. Ο πόλεμος απειλεί να επιβαρύνει το σύνολο του ρωσικού πληθυσμού, να επιτείνει τις σχέσεις του με την Ευρώπη. Αλλά η Ρωσία αποφασίζει να την προστατεύσει, περιφρονώντας την ευημερία της”.

Photo credit: Igor Palkin / Patriarchia.ru

Ετικέτες: