Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 3:46

Εικόνες “βιβλικής” καταστροφής στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σοφία Καρεκλά Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής αντίκρυσαν σήμερα το πρωί οι πρυτανικές αρχές, οι καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά τη διήμερη κατάληψη της Σχολής από αντιεξουσιαστές, με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι καπνοί από τις φωτιές που έβαλαν οι αντιεξουσιαστές έξω από τη Σχολή δεν είχαν σβήσει ακόμη εντελώς το πρωί και η ατμόσφαιρα στους χώρους του πανεπιστημίου ήταν βαριά από τα χημικά. Μέσα στη Θεολογική Σχολή υπάρχουν σε όλους τους χώρους σπασμένα τζάμια, μάρμαρα, σκουπίδια και φερτά υλικά ενώ τα γραφεία αρκετών καθηγητών, το θυρωρείο και το κυλικείο της Σχολής είναι εντελώς λεηλατημένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info, στο υπόγειο της Θεολογικής βρέθηκαν βόμβες μολότοφ ενώ σε διάφορα σημεία εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες και αιχμηρά αντικείμενα.

Για εικόνες πλήρους καταστροφής και μίσους και για ζημιές οι οποίες ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάνει λόγο ο πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας κ. Παναγιώτης Σκαλτσής μιλώντας στο orthodoxia.info.

Οι καταληψίες, που εισέβαλαν την Τετάρτη στη Σχολή φορώντας κουκούλες, αν και υποσχέθηκαν ότι δεν θα προβούν σε καταστροφές, όπως μας μεταφέρει ο κ. Σκαλτσής, εντούτοις έσπασαν τοίχους και τζάμια, κατέστρεψαν το σύστημα πυρασφάλειας, έκλεψαν υπολογιστές από τις γραμματείες των τμημάτων και από γραφεία καθηγητών καθώς και από το γραφείο του προέδρου του Τμ. Θεολογίας, βανδάλισαν αγιογραφίες και γέμισαν τη σχολή με αναρχικά συνθήματα.

“Έγραψαν συνθήματα πάνω σε αγιογραφίες και ζωγράφισαν τον Χριστό με την μορφή του Μπιν Λάντεν”, δηλώνει ο κ. Σκαλτσής. Αναφέρει, ακόμη, ένα από τα συνθήματα που έγραψαν οι καταληψίες “δεν σώζεται ο κόσμος μόνο με προσευχές”, συμπληρώνοντας ότι “δεν σώζεται ο κόσμος ούτε με το μίσος”.

Σύμφωνα με τον κ. Σκαλτσή, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής που γίνονται τόσο εκτεταμένες κατατροφές. “Και παλαιότερα είχαμε καταλήψεις αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει”, δηλώνει.

“Για ποιο λόγο να υπάρχει αυτό το μίσος και η έλλειψη διαλόγου στα παιδιά; Δεν με ενοχλούν τόσο τα κλοπιμαία όσο το μίσος και η έλλειψη παιδείας”, επισημαίνει ο κ. Σκαλτσής.

Λίγο νωρίτερα ολοκληρώθηκε στη Θεολογική Σχολή η συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ κ. Θεόδωρος Λαόπουλος, ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Θεόδωρος Γιάγκου, ο πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, ο πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κ. Συμεών Πασχαλίδης και οι γραμματείς των δύο τμημάτων για να αποτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών και να αποφασίσουν το κλείσιμο της σχολής μέχρι να αποκατασταθούν μερικώς οι ζημιές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ