Τε, 12/06/24 | 18:21

Δεν προωθεί την πατριαρχική εγκύκλιο στις Νέες Χώρες η Δ.Ι.Σ. – Παραπομπή σε συνοδικές επιτροπές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Στις επιτροπές Διορθοδόξων και Νομοκανονικών παρέπεμψε η Δ.Ι.Σ. την εξέταση του θέματος της εγκυκλίου που απέστειλε το Οικουμενικό Πατριαρχείο προς τις Μητροπόλεις που βρίσκονται στις περιοχές των Νέων Χωρών με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την σύγκληση της Πανορθόδοξης Συνόδου.

Όπως είχε αποκαλύψει το orthodoxia.info η συγκεκριμένη εγκύκλιος δεν προωθήθηκε στις Μητροπόλεις από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος όπως συνηθίζεται σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Πράξη του 1928 αλλά παραπέμφθηκε στην Δ.Ι.Σ.

Καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info αναφέρουν πως αυτό που προβληματίζει την Αθήνα είναι πως αυτή η εγκύκλιος δεν υπογράφεται μόνο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά από όλη τη Σύνοδο του οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Πόσες Σύνοδοι μπορούν να απευθύνονται σε μια επαρχία;» αναρωτήθηκε ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος στο orthodoxia.info.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια κίνηση που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ιδιαίτερα σήμερα ημέρα κατά την οποία η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να προσκαλέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Λέσβο, περιοχή που ανήκει στις λεγόμενες Νέες Χώρες και που σύμφωνα με το Πατριαρχείο αποτελεί δική του επικράτεια.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ