Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 | 6:39

Εγκαινιάστηκε στο Σισμανόγλειο της Πόλης έκθεση φωτογραφίας για το Άγιον Όρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 6 Μαΐου, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος». Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην οικουμενικότητα του Αγίου Όρους, στο πνευματικό κάλλος των οικιστών του και στο φυσικό κάλλος του τοπίου, ενώ συνεχάρει όλους του φωτογράφους για τις λήψεις τους από την Αθωνική Πολιτεία.

Έκανε ωστόσο ειδική μνεία, στον Τούρκο φωτογράφο Ali Borovali, που συμμετέχει στην εν λόγω Έκθεση και στον οποίο είχε προμηθεύσει με ειδική συστατική επιστολή για την πραγματοποίηση των πρώτων του ταξιδιών στο Άγιον Όρος τη δεκαετία του 1990.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωσταντινούπολη κ. Ευάγγελος Σέκερης, καλωσορίζοντας την Αγιορειτική Εστία στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, αναφέρθηκε στο προσωπικό ύφος του κάθε φωτογράφου και τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν την Αθωνική Πολιτεία, ενώ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγιορειτικής Εστίας, κ. Γιάννης Μπουτάρης, ευχαρίστησε την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την υποστήριξη και την πατρική αγάπη που διαρκώς επιδεικνύει για το έργο και τις δράσεις της Αγιορειτικής Εστίας, ενώ αναφέρθηκε και στην προαιώνια, κανονική και θεσμική σχέση της Αγίας Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και του Προκαθημένου της Οικουμενικού Πατριάρχου, με το Άγιον Όρος.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης παρευρέθηκαν ο Τούρκος φωτογράφος Ali Borovali καθώς και ο Σέρβος φωτογράφος Zoran Purger, με τους οποίους συνομίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισαν τον φιλόξενο χώρο του Σισμανόγλειου Μεγάρου Κωνσταντινούπολης.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Αγιορειτική Εστία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και θα διαρκέσει έως τις 28 Μαΐου 2016.

Διάρκεια έκθεσης: 6 Μαΐου 2016 – 28 Μαΐου 2016
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 15:00- 20:00,
Σάββατο: 10:00-14:00
Διεύθυνση: Sismanoglio Megaro, Istiklal Caddesi No 60, 34433, Beyoglu, Istanbul – Turkey
Τηλ: +90 212 244 9335
E-mail: sismanogliomegaro@gmail.com
Web: www.mfa.gr/turkey

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ