Ενοριακά

Εγκαινιάστηκε ο ναός του Αγίου Γεωργίου Παπαγου από τον Θεσπιών Συμεών

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Την πρώτη του τέλεση εγκαινίων πραγματοποίησε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεσπιών Συμεών σήμερα στον ναό του Αγίου Γεωργίου Παπαγου.

Από πολυ νωρίς αρκετός κόσμος είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει την ιδιαίτερη και μοναδική ακολουθία των εγκαινίων.

Ανανεωμένος ο ναός του Αγίου Γεωργίου μετά τα εγκαίνια και στολισμένος με το μεράκι του προϊσταμένου π. Αλεξίου, υποδέχτηκε τον κόσμο ο οποίος με ευλάβεια παρακολουθούσε την αναγέννηση της ενοριας.

Στο τέλος ο Αρχιμαδρίτης Αλέξιος Γιαννιός αφού ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών για την λαμπρή παρουσία του, τον Δήμαρχο Παπάγου Ηλία Αποστολόπουλο, τους ιερείς και τον πιστό κόσμο της ενορίας, ευχήθηκε ότι καλύτερο στο Επίσκοπο Συμεών προσφέροντας ένα εγκόλπιο της Παναγίας.

Ο Επίσκοπος ευχαρίστησε, θαυμάζοντας το θεάρεστο έργο που έχει γίνει στην ενορία λέγοντας «Ο π. Αλεξιος ανέλαβε την διακονία του Αγίου Γεωργίου και την έβγαλε εις πέρας».

«Ο καθαγιασμός της αγίας τραπέζης είναι του Θεού και του Αγίου πνεύματος εμεις είμαστε συλλειτουργοί» σημείωσε στον λόγο του. Σε άλλο σημείο τόνισε την σημασία που έχουν τα εγκαίνια του ναού «μπαίνουμε σε νέο τρόπο ύπαρξης και ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ενορία» ενώ υπογράμμισε πως «Ο εγκαινιασμενος ναος είναι μια αγγελία για ανανέωση και νέο πνευματικό ξεκίνημα».

Αμέσως μετά κλήρος και λαός πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια της αναθυματικής πλάκας που αναφέρει την θεμελίωση, τα θυρανοίξια και τα σημερινά εγκαίνια του ναού και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού ιερέως και κτήτορα του Αγίου Γεωργίου π. Γεωργίου Πλατή.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ο Κολωνός αποχαιρετά τον αρχιμανδρίτη Κλήμη Φίλίππου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Η ορθοδοξία είναι τρόπος ζωής, όχι μια θεωρητική διδασκαλία»

Αναστάσιος Βόπης

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο ομωνύμου Δήμου

Ο Θεσπιών Συμεών για πρώτη φορά ως Επίσκοπος στην ενορία στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Δ. Φερδής

Παρουσίαση βιβλίου του Καθηγητή Μιχάλη Μαντζανά: «Η φιλοσοφημένη γυναίκα»

Θεσπιών: Παρόλες τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, ο Αρχιεπίσκοπος διδάσκει ακόμα την αγάπη