Ενοριακά

Εγκαινιάστηκε ο ναός του Αγίου Γεωργίου Παπαγου από τον Θεσπιών Συμεών

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Την πρώτη του τέλεση εγκαινίων πραγματοποίησε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεσπιών Συμεών σήμερα στον ναό του Αγίου Γεωργίου Παπαγου.

Από πολυ νωρίς αρκετός κόσμος είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει την ιδιαίτερη και μοναδική ακολουθία των εγκαινίων.

Ανανεωμένος ο ναός του Αγίου Γεωργίου μετά τα εγκαίνια και στολισμένος με το μεράκι του προϊσταμένου π. Αλεξίου, υποδέχτηκε τον κόσμο ο οποίος με ευλάβεια παρακολουθούσε την αναγέννηση της ενοριας.

Στο τέλος ο Αρχιμαδρίτης Αλέξιος Γιαννιός αφού ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών για την λαμπρή παρουσία του, τον Δήμαρχο Παπάγου Ηλία Αποστολόπουλο, τους ιερείς και τον πιστό κόσμο της ενορίας, ευχήθηκε ότι καλύτερο στο Επίσκοπο Συμεών προσφέροντας ένα εγκόλπιο της Παναγίας.

Ο Επίσκοπος ευχαρίστησε, θαυμάζοντας το θεάρεστο έργο που έχει γίνει στην ενορία λέγοντας «Ο π. Αλεξιος ανέλαβε την διακονία του Αγίου Γεωργίου και την έβγαλε εις πέρας».

«Ο καθαγιασμός της αγίας τραπέζης είναι του Θεού και του Αγίου πνεύματος εμεις είμαστε συλλειτουργοί» σημείωσε στον λόγο του. Σε άλλο σημείο τόνισε την σημασία που έχουν τα εγκαίνια του ναού «μπαίνουμε σε νέο τρόπο ύπαρξης και ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ενορία» ενώ υπογράμμισε πως «Ο εγκαινιασμενος ναος είναι μια αγγελία για ανανέωση και νέο πνευματικό ξεκίνημα».

Αμέσως μετά κλήρος και λαός πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια της αναθυματικής πλάκας που αναφέρει την θεμελίωση, τα θυρανοίξια και τα σημερινά εγκαίνια του ναού και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού ιερέως και κτήτορα του Αγίου Γεωργίου π. Γεωργίου Πλατή.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Θεσπιών: «Η μετάνοια είναι η κατοικία του Παραδείσου»

Αναστασιος Βόπης

Περίλαμπρη η πανήγυρη του Αγίου Βασιλείου στο κέντρο της Αθήνας

Μαρκος Παπαγεωργίου

Θεσπιών Συμεών: «Αναγκαία η φυγή από τον δικό μας Ηρώδη»

Μαρκος Παπαγεωργίου

Θεσπιών Συμεών: «Οι μεγάλοι πρέπει να ακούνε τα παιδιά»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Τα Τίμια Δώρα από το Άγιο Όρος στην Αγία Ειρήνη Γαλατσίου

Γιώργος Δ. Φερδής

Αρχιεπίσκοπος: «Τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, τα παιδιά βρίσκονται στο κέντρο της καρδιάς μας»

Σπύρος Παπαγεωργίου