Σε κλίμα χαράς και ελπίδας πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ορθόδοξου σχολείου “Άγιος Ιγνάτιος” στην Καλκούτα των Ινδιών.

Το σχολείο που ανήκει στην πνευματική δικαιοδοσία της Μητρόπολης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας, εξυπηρετεί σήμερα 650 παιδιά ενώ τώρα με τις νέες εγκαταστάσεις ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί. Το νέο κτίριο που είναι εξοπλισμένο με βιβλιοθήκες, ειδικούς χώρους για μαθήματα και εργαστήρια, αποτελεί πρότυπο σχολείο για ολόκληρη την περιοχή της Καλκούτας.

Έγινε πραγματικότητα ύστερα από δωρεές πιστών από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ και λειτουργεί υπό την διεύθυνση της μοναχής Νεκταρίας Παραδείση που δραστηριοποιείται ιεραποστολικά στην Ινδία από το 1991 και με αυταπάρνηση βοηθάει το φιλανθρωπικό έργο της ορθόδοξης Εκκλησίας.

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος έχοντας στο πλευρό του τον Πρέσβη της Ελλάδας στις Ινδίες κ. Π. Καλογερόπουλο και τους μητροπολίτες Μαδαγασκάρης Ιγνάτιο και Γουινέας Γεώργιο. Ο Μητροπολίτης Γουινέας που σήμερα υπηρετεί ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, είχε εργαστεί ως ιεραπόστολος στην περιοχή της Καλκούτας τόσο ως λαϊκός όσο και ως πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ στην οποία ανήκε η περιοχή πριν την ίδρυση της Μητροπόλεως Σιγκαπούρης.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999