Με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Κεντρικής Διοίκησης του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών (ΚΣΠΜ)- Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΣΠΜ, μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας.

Τα γραφεία αυτά θα αποτελούν το κέντρο διοίκησης και επίβλεψης του νέου προγράμματος του φορέα, των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων.

Στα εγκαίνια των νέων χώρων παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Μέλος της Δ.Ε. του ΚΣΠΜ, ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο π. Νικόδημος Φαρμάκης, Διευθυντής της Ε.Κ.Υ.Ο., ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα Olaf Kjelsen, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Διευθυντής της UNICEF Lucio Melandi, o Γενικός Διευθυντής του Δ.Ο.Μ. Gianluca Rocco και ο Team Leader-Migration Management Support Team, Γ.Δ. Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Αριστείδης Ψαράς.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: