Το όνειρο και η επιθυμία των κατοίκων της κοινότητας Πέρα Ορεινής έγινε πραγματικότητα με τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητριανού επισκόπου Ταμασέων.

Με θρησκευτική κατάνυξη ιεροπρέπεια και την αθρόα συμμετοχή πιστών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016.

Την παραμονή 2 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Δημητριανού επισκόπου Ταμασέων και των μαρτυρικών λειψάνων Αγίου Πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου, του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους και του Αγίου μάρτυρος Τρύφωνος.

Ακολούθησε η Ακολουθία του καταμερισμού των Ιερών μαρτυρικών Λειψάνων και η εναπόθεσης αυτών στον ομφαλό της Αγίας Τραπέζης.

Στην συνέχεια τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου προσκόμισε και παρέδωσε απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητριανού για να παραμείνει στην γενέτειρά του. Στον εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο οικείος Μητροπολίτης Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Προρφύριος.

Την επομένη, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Νεαπόλεως κ. Προρφυρίου τελέστηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου και των Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Κατά τις εκατέρωθεν προσφωνήσεις και τις αντιφωνήσεις μεταξύ τού φιλοξενούντος και του φιλοξενουμένου τονίσθηκε ότι ο Κυπριακός ελληνισμός και οι χριστιανοί της Θράκης ,ως ακρίτες, έχουν κοινό τον αγώνα και την αγωνία για το μέλλον και ενώνουν τις πνευματικές δυνάμεις τους δίνοντας τη μαρτυρία ότι δεν θα παύσουν να υπερασπίζονται τη Πίστη και την Πατρίδα.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: