Στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδος το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος τέλεσε τα Ιερά εγκαίνια και την θεία λειτουργία στον Ιερό ναό που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Πορφύριο και Παίσιο. Την παραμονή των εγκαινίων έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Ο μικρός αλλά περικαλλής Ναός βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα του προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου που βρίσκεται στην περιοχή Ζόγκα Αργολίδας, περίπου 5χλμ από το Κεφαλάρι Άργους και 20 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο. Ο δημιουργός του συγκροτήματος, Ιερομόναχος π. Ιγνάτιος Γρηγοριάτης.

Στις Ιερές ακολουθίες παραβρέθηκε πλήθος πιστών από την Αργολίδα ,μεταξύ αυτών ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός ,ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Αργολίδος Γ.Καζάς κα. Κατά τον εσπερινό και την θεία λειτουργία έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του χοράρχη και Λαμπαδάριου του καθεδρικού ναού του Αγίου Πέτρου Άργους ,Γ.Χαβιαρλή.

Ετικέτες: