Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η τελετή των εγκαινίων του νέου περικαλέστατου Ιερού Ναού επ’ ονόματι των Αγίων Μαρτύρων Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστεως Ελπίδος και Αγάπης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στην ολιγάνθρωπη ενορία της Δροσιάς (Παλαιό Ζαπάντι) της επαρχίας Αλιβερίου.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ του και προσκομίσαντος τα ιερά μαρτυρικά χαριτόβρυτα λείψανα για τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης τον οποίον και υποδέχθηκαν θερμώς οι πιστοί της ενορίας.

Το πρωί του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου 2019 τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η τελετή των Εγκαινίων με την αρμόζουσα τυπική τάξη και ευπρέπεια όπου κατὰ τὴν διάρκεια της ιεράς τελετῆς ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ έξηγησε τα τελούμενα των εγκαινίων στους πιστούς οι οποίοι είχαν την χαρά και την ευλογία με την συμμετοχή και την παρουσία τους να λάβουν την ευλογία των Εγκαινίων του νεόδμητου Ιερού Ναού.

Ακολούθησε η πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. Νεκτάριο Καπενή, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιαννούλη, εφημέριο ενορίας Αγίου Λουκά, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Βογιατζή, εφημέριο ενορίας Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου, τον Πρωτοπρεσβύτερο Αντώνιο Γκίκα, εφημέριο ενορίας Δύστου Αλιβέριου, τον Πρεσβύτερο Νικόλαο Καλιπολίτη, εφημέριο ενορίας Λεπούρων, και τοποτηρητού της ενορίας Δροσιάς, και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρομενος στην σημασία των εγκαινίων και την αγιότητα του ναού ο οποιος θεωρείται μία τράπεζα του ουρανού μεταδίδοντας την θεία χάρη του θεού δια των ιερών μυστηρίων και της Θείας Ευχαριστίας ώστε να εγκαινιαζόμαστε με την συμμετοχή μας εις αυτήν.

Εν συνέχεια συνεχάρει τους κατοίκους της μικρής αυτής ενορίας για την συνδρομή και την πολύτιμη βοήθεια τους ώστε να αποπερατωθεί ο ιερός ναός.

Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους κληρικούς που παρευρέθηκαν στη σημερινή τελετή των Εγκαινίων καθώς και όλο τον κόσμο που με ευλάβεια ήρθε σήμερα εδώ να προσευχηθεί καθώς και την ενοριακή επιτροπή, τους Ιεροψάλτες, τους Ενορίτες, τους χορηγούς και όλους όσουν συνέβαλαν για την οργάνωση της τελετής των εγκαινίων.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: