Βατικανό Κόσμος Πολιτική

Είδε και τον Πάπα ο κ. Αλέξης Τσίπρας

Με φόντο την βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την 45λεπτη συνάντηση του με τον Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη.

Πλέκοντας το εγκώμιο του «Πάπα των φτωχών» όπως τον χαρακτήρισε, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στον διάλογο του με τον Ποντίφικα σημειώνοντας πως τον κάλεσε να συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στην φτώχεια.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η κρίση στην Ευρώπη είναι «κρίση αξιών» ενώ χρειάζεται η πολιτική να «επανεμπνεύσει τους ανθρώπους σε παναθρωπινες αξίες».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Πάπα να λάβει πρωτοβουλίες για τον τερματισμό των συγκρούσεων σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, ενώ όπως ο ίδιος είπε του μετέφερε «την πραγματική εικόνα της Ελλάδας» στην οποία υπάρχει κρίση που παίρνει ανθρωπιστικές διαστάσεις.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως κατά τον κ. Τσίπρα, ο ίδιος και ο Πάπας συμφώνησαν οτι ο διάλογος ανάμεσα στην Αριστερά και την Χριστιανική Εκκλησία πρέπει να συνεχιστεί.

«Εκκινούμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, εντούτοις τεμνόμαστε πάνω σε κοινές αξίες, στην αλληλεγγύη, στην αγάπη για τον συνάνθρωπο στην Δικαιοσύνη, στην αγωνία μας για παγκόσμια ειρήνη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Για την συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάπα Φραγκίσκο, την οποία πρώτο αποκάλυψε το orthodoxia.info, έγιναν ιδιαίτερες συζητήσεις στο εσωτερικό τόσο της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και στο Οικουμενικό Παριαρχείο.

Εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές εξέφρασαν θετικά σχόλια για το γεγονός πως ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την κίνηση του αυτή Αθήνα και Φανάρι.

Στον αντίποδα, δεν είναι λίγοι αυτοί, και μάλλον αποτελούν την πλειονότητα, οι οποίοι θεωρούν πως μετά την επίσκεψη στο Άγιον Όρος και την συνάντηση με τον Πάπα, ο κ. Τσίπρας «φλερτάρει άτσαλα» τον κόσμο της Εκκλησίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Εκκλησία και οι άνθρωποι της, για την ώρα παρακολουθούν και απολαμβάνουν τα «προσκυνήματα» του κ. Τσίπρα ο οποίος μέχρι εξαιρετικά πρόσφατα αναφερόταν στην Εκκλησία μόνο όποτε ήθελε να υπενθυμίσει την θέση του υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας – κράτους και υπέρ της διανομής της εκκλησιαστικής περιουσίας στον λαό.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σε τροχιά διαλόγου Εκκλησία – Κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα

Ανδρέας Λουδάρος

Ιστορική επίσκεψη Τσίπρα στη Χάλκη με έντονη την ελπίδα της επαναλειτουργίας

Ανδρέας Λουδάρος

Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο πρωθυπουργός της Ελλάδας

Ανδρέας Λουδάρος

Ο Μόσχας καλεί τους ηγέτες του κόσμου να υπερασπιστούν την Εκκλησία της Ουκρανίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Από την «ιστορική συμφωνία» στο «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»

Ανδρέας Λουδάρος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όχι στις αλλαγές στο άρθρο 3 του Συντάγματος από το Φανάρι – Ολόκληρη η αυστηρή επιστολή Βαρθολομαίου

Ανδρέας Λουδάρος