Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου πραγματοποιεί την Ε΄ Έκθεση Αγιογραφίας, ένα καλλιτεχνικό γεγονός, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του έτους 2012, με αφορμή την ιστορική και αλησμόνητη Επίσκεψη της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, στο Ρέθυμνο.

Η Ε΄ Έκθεση Αγιογραφίας, όπως και η προηγούμενη, έχει ενταχθεί στις εικαστικές εκδηλώσεις του 28ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ του Δήμου Ρεθύμνης και θα λειτουργήσει από την 2α έως και την 15η Οκτωβρίου 2017, στο «Κέντρο Τεχνών – Εργαστήρι Βυζαντινής Παράδοσης», στην παλαιά πόλη του Ρεθύμνου (οδός Εθνικής Αντιστάσεως 82).

Και εφέτος συμμετέχουν στην Έκθεση πολλοί Αγιογράφοι, οι οποίοι είτε δραστηριοποιούνται στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου είτε έλκουν την καταγωγή τους από αυτήν.

Τα επίσημα Εγκαίνια της Εκθέσεως θα πραγματοποιηθούν, με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη, την Δευτέρα 2α Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8:00 μ.μ..

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: