Στις 28 Αυγούστου 2016, την δέκατη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, στην εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου δύο νέοι Άγιοι κατατάχθηκαν στο αγιολόγιο της Ουκρανικής Εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης Κιέβου και Γαλικίας Ιωαννίκιος (Rudnev) (+ 1900) και ο Ιερομόναχος Βάσιαν ο τυφλός (Balashevich) (+1827), αγιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην πλατεία Sobornaya στη Λαύρα του Κίεβο.

Στην Θ. Λειτουργία, που τελέστηκε από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο, διαβάστηκε η τελευταία δέηση υπέρ αναπαύσεως του Μητροπολίτη Ιωαννίκιου και του Ιερομονάχου Βάσιαν. Κατόπιν, αναγνώστηκαν οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της 19ης και 20ης Ιουλίου. Επίσης αναγνώστηκαν τα συναξάρια των δύο νεοανακηρυχθέντων Αγίων.

Η Σύνοδος αποφάσισε ότι η ημέρα μνήμης του Αγίου Βάσιαν του τυφλού (Balashevich) να εορτάζεται στις 25 Απριλίου / 8 Μαΐου, την ημέρα της κοίμηση του, και η ημέρα μνήμης του Αγίου Ιεράρχου Ιωαννικίου (Rudnev), Μητροπολίτης του Κιέβου και Γαλικίας, να γιορτάζεται τον Ιούνιο του 7/20, κατά την ημέρα της κοίμησης του.

Και των δύο αγίων τα λείψανα, βρίσκονται ενταφιασμένα στη Λαύρα του Κιέβου. Ο τάφος του Αγίου Ιωαννικίου βρίσκεται στο Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, και ο τάφος του Αγίου Βάσιαν κοντά στο Ναό της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.