Κυ, 23/06/24 | 17:27

Δωρεάν τεστ μνήμης στα Γρεβενά από το ΚΑΡΕΛΛΕΙΟ-ΜΟΝΑΔΑ ALZHEIMER

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην πόλη των Γρεβενών συνεχίστηκαν οι δράσεις του “Καρελλείου – Μονάδα Alzheimer” του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια της πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης για την άνοια και τη νόσο Αlzheimer.

Με την προτροπή και την ευλογία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και τη συμβολή της ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Καρελλείου σε συνεργασία με την Μητρόπολη Γρεβενών παρέθεσε ενημερωτική ομιλία για την άνοια και χορήγησε δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ευαγγελίστριας Γρεβενών.

Εκατοντάδες ήταν τα άτομα που παρακολούθησαν την ομιλία ευαισθητοποίησης για την άνοια και εξίσου μεγάλος ήταν ο αριθμός όσων είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν.

Ο διευθυντής της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ.Δήμτσας Κωνσταντίνος τόνισε πως «είναι ο τρίτος χρόνος που η ΑΠΟΣΤΟΛΗ σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ πραγματοποιούν εκστρατεία ενημέρωσης για την άνοια και το Alzheimer, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν εξεταστεί και ενημερωθεί περισσότερα από 5000 άτομα.».

Η διευθύντρια της Μονάδας κ.Ευθυμιοπούλου Αικατερίνη ανέφερε ότι: «Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και ο προληπτικός έλεγχος του κόσμου είναι οι στόχοι των δράσεων του Καρελλείου για την άνοια και το Alzheimer. Η μεγάλη συμμετοχή και το ειλικρινές ενδιαφέρον των κατοίκων των Γρεβενών αποδεικνύει πως το στίγμα γύρω από την άνοια αρχίζει να υποχωρεί».

Οι δράσεις θα συνεχιστούν σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ