Δε, 15/07/24 | 20:14

Δωρεάν τεστ μνήμης και ενημερωτική ομιλία για την άνοια στη Θράκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην πόλη της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης συνεχίστηκαν οι δράσεις του “Καρελλείου – Πρότυπη Μονάδα Alzheimer” του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια της πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης για την άνοια και τη νόσο Αlzheimer.

Με την προτροπή και την ευλογία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και τη συμβολή της ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Καρελλείου παρέθεσε ενημερωτικές ομιλίες για την άνοια και χορήγησε δωρεάν τεστ μνήμης σε 200 άτομα άνω των 60 ετών, στο Ίδρυμα Παπανικολάου στην Κομοτηνή και στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη.

Εκατοντάδες ήταν τα άτομα που παρακολούθησαν και τις ομιλίες ευαισθητοποίησης για την άνοια και εξίσου μεγάλος ήταν ο αριθμός όσων είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν.

Ο διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ.Δήμτσας Κωνσταντίνος τόνισε πως «η στήριξη των κατοίκων της Θράκης αποτελεί προτεραιότητα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. κ Ιερωνύμου, μιας και η διατήρηση της ελληνικότητάς της είναι ένα μείζον εθνικό και κοινωνικό ζήτημα. Με τη δράση για την άνοια συνεχίζεται η εξαιρετική συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τις Μητροπόλεις τόσο της Κομοτηνής όσο και της Αλεξανδρούπολης».

Η διευθύντρια της Μονάδας κ.Ευθυμιοπούλου Αικατερίνη ανέφερε ότι: «Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και ο προληπτικός έλεγχος του κόσμου είναι οι στόχοι των δράσεων του Καρελλείου για την άνοια και το Alzheimer. Η μεγάλη συμμετοχή και το ειλικρινές ενδιαφέρον των κατοίκων της Θράκης αποδεικνύει πως το στίγμα γύρω από την άνοια αρχίζει να υποχωρεί».

Οι δράσεις θα συνεχιστούν σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ