Ελλάδα

Δωδώνης: «Δεν ήταν υποχρεωμένος ο Αρχιεπίσκοπος να ενημέρωσει εκ των προτέρων την Ιεραρχία»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Ξεκάθαρη στήριξη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο παρείχε με τις δηλώσεις ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι ο Αρχιεπίσκοπος έπραξε άριστα στην όλη διαδικασία της συμφωνίας με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα, τονίζοντας ότι δεν ήταν υποχρεωμένος εκ των προτέρων να ενημερώσει την Ιεραρχία.

«Δεν ήταν υποχρεωμένος να ενημέρωσει εκ των προτέρων την Ιεραρχία. Την επομενη ημέρα που αναγγέλθηκε το σχέδιο συμφωνίας κλήθηκε η Ιεραρχία. Θα πήγαινε με τους 80 Ιεράρχες στον Πρωθυπουργό; Εκ των προτέρων δηλαδή θα πάρει την άδεια από την Ιεραρχία για να πάει στον Πρωθυπουργό;».

Πρόσθεσε πως Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε ένα πλάνο και και είναι υποχρεωμένος να συνδιαλλέγεται με όποιον επιθυμεί συζήτηση. Αυτά δεν φτιάχτηκαν σε μια ημέρα. Μόλις ετοίμασε το πλάνο στη συνέχεια πήγε στην Ιεραρχία».

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων ότι κανείς από τους 84 δεν ήξερε κάτι για την συμφωνία, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι «Η Ιεραρχία έμεινε έκπληκτή για τα 15 σημεία τα οποία τους τα ανέλυσε στην εισήγησή του ο Αρχιεπίσκοπος. Και μέσα σε αυτά ήταν και το μισθολογικό των ιερεών».

Επεσήμανε ότι «Ίσως κάποιοι είδαν ότι έχει κουραστεί, και έτσι βρήκαν την ευκαιρία να μπουν στη μάχη της διαδοχής…Δεν βλέπω να υπάρχει πρόθεση να τον ανατρέψουν, απλά μια ενδόμυχη επιθυμία. Η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα» τόνισε.

Για το θέμα της μισθοδοσίας των ιερεών είπε ότι «Κάηκε το θέμα όταν βγήκε ο κ. Τζανακόπουλος και είπε ότι απολύονται 10.000 κληρικοί… Έδωσε ελπίδα σε 10.000 ανθρώπους και ‘’κρέμασε στα μανταλάκι’’ 10.000 κληρικούς. Η κυβέρνηση απολύει 10.000 κληρικούς. Τα 200 εκατομμύρια της Κυβέρνησης είναι επίδομα. Τι εγγύηση έχει; Αμα τα εγγυώνται γιατί δεν τα αφήνουν έτσι; Αν το χρειαζόμαστε τον παπά να τον πληρώνει το Κράτος όπως στο Βέλγιο».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Αρχιεπίσκοπος: «Όταν τις καρδιές των ανθρώπων «οπλίζει» το μίσος, τότε ο κόσμος μας μετατρέπεται σε επίγεια κόλαση»

Σπύρος Παπαγεωργίου

O Αρχιεπίσκοπος στο Ναύπλιο για την εορτή του Ευαγγελισμού

Γιώργος Δ. Φερδής

Στην αντεπίθεση ο Αρχιεπίσκοπος: Πνίξατε την επιτροπή

Ανδρέας Λουδάρος

Μεσσηνίας: Παρατηρήσεις και προβληματισμοί στο «Σχέδιο υλοποίησης της Συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας – Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019»

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ξεκίνησαν οι εργασίες της έκτακτης ΙΣΙ

Γιώργος Δ. Φερδής

Το τελευταίο αντίο στον αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Κλήμη Φιλίππου

Σπύρος Παπαγεωργίου