«Η Εκκλησία έφτασε στο έσχατο όριό της. Μας αποσύνδεσαν από το οξυγόνο μας», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, διερωτώμενος γιατί αφού έμειναν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, έκλεισαν οι εκκλησίες.

«Όπως τα σούπερ μάρκετ παραμένουν ανοιχτά για την τροφοδοσία του σώματος, έτσι και η Θεία Λειτουργία έπρεπε να τελείται, έστω και με αντιπροσωπευτική παρουσία 4-5 ατόμων. Η Θεία Λειτουργία είναι το οξυγόνο μας και η πνευματική μας τροφή», πρόσθεσε ο μητροπολίτης κ. Παύλος.

«Δεν μπορεί να γίνει για όλη την Ελλάδα», είπε και διερωτήθηκε «αν πάω δηλαδή σε ένα χωριό τριών ατόμων να κάνω λειτουργία, θα κολλήσουν κορωνοϊό;», χαρακτηρίζοντας υπερβολική την κυβερνητική απόφαση για αναστολή των λειτουργιών σε όλους τους θρησκευτικούς χώρους.

Πηγή: ANT1

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info