Με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, την λιτάνευση της Ιερής εικόνας, της επιμνημόσυνης δέησης και ρίψης των στεφανιών στο λιμάνι της πόλης, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 446 επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Στην τελευταία αυτή μέρα,παρέστησαν ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. στον νομό Δ.Κωνσταντόπουλος,η πρέσβης της Σλοβενίας κ.Αν.Πίπαν,η πρόξενος της Ιταλίας στην νότια Πελοπόννησο κ.Μαργαρίτα Μποβιτσέλι,o δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος,οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Διοικητικών υπηρεσιών Σιαμαντάς και Φράγκος,η περιφερειακή σύμβουλος Ν.Κωνσταντοπούλου,από την αντιπολίτευση μόνο ο επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Γ.Μπουλές,o κ.Σαλαμούρας με την ιδιότητα του προέδρου του δικτύου πόλεων Δρόμοι του Lepanto,καθώς και εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και των τοπικών σωμάτων ασφαλείας.

Με το πέρας της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό,πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της πόλης και κατευθυνόμενοι στο λιμάνι της Ναυπάκτου,τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των αγωνιστών της Ναυμαχίας και ακολούθησε η ρίψη των στεφανιών στα νερά του λιμανιού.

Πηγή: Nafpaktia News

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: