Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Λουξεμβούργο.

Ήταν παρόντες ο Εξοχότατος Πρέσβυς της Ελλάδος στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου κ. Λούης-Αλκιβιάδης Αμπατής μετά της συζύγου του και του λοιπού διπλωματικού προσωπικού της Πρεσβείας, οι Έλληνες Αξιωματικοί στην έδρα του ΝΑΤΟ NSPA στο Capellen του Λουξεμβούργου, η Πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητος Λουξεμβούργου κ. Σία Καββαδία με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Έλληνες εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους και πλήθος πιστών.

Στην Δοξολογία προΐστατο εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λουξεμβούργου, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Παναγιώτης Μοσχονάς με τη συμμετοχή του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Σπυρίδωνος Τσεκούρα.

Στο τέλος της Δοξολογίας ο Πρέσβυς κ. Αμπατής αναφέρθηκε με λίγα και μεστά λόγια στο νόημα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, στο πώς οι Έλληνες μεγαλουργούν όταν είναι ενωμένοι και στην ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης για τη διαφύλαξη της ειρήνης. Αμέσως μετά ο προϊστάμενος ιερέας ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβυ και όλους του παρόντες μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου. Με ιδιαίτερη συγκίνηση όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος ενώ μικροί μαθητές κρατούσαν με καμάρι την Ελληνική Σημαία.

Ακολούθησε πλούσια δεξίωση στο πνευματικό κέντρο του Ναού με καφέ και εδέσματα που ετοίμασαν οι δραστήριες κυρίες της ενορίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: