Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 23:24

ΔΙΣ καλεί Επιτροπές για το Ουκρανικό – Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Το φλέγον θέμα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας θα τεθεί στο τραπέζι της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αύριο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info, Αρχιεπίσκοπος και Συνοδικοί Μητροπολίτες θα μπουν στην ουσία του ζητήματος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info, αύριο θα προσέλθουν στη συνεδρίαση της ΔΙΣ οι πρόεδροι των συνοδικών επιτροπών Νομοκανονικών και Διορθοδόξων, μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνός και Δημητριάδος Ιγνάτιος, προκειμένου να παρουσιάσουν το κοινό πόρισμα στο οποίο κατέληξαν ύστερα από την εντολή που έλαβαν από τη ΔΙΣ προ μηνών ώστε να μελετήσουν το θέμα σε όλες τις παραμέτρους του.

Υπενθυμίζεται πως οι δυο επιτροπές, εκτός από τις συνεδριάσεις που έκαναν οι ίδιες, πραγματοποίησαν και μια κοινή συνεδρίαση προκειμένου να συζητήσουν τα συμπεράσματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info, κοινή πεποίθηση των δυο επιτροπών είναι πως δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος ώστε η Εκκλησία της Ελλάδος να μην αναγνωρίσει τη νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας ενώ στο σκεπτικό τους μνημονεύονται περιπτώσεις ίδρυσης ή επανίδρυσης Εκκλησιών στο παρελθόν, όπως αυτές της Αλβανίας και της Τσεχίας για την αναγνώριση των οποίων δεν χρειάστηκε η γνώμη ή η απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας παρά μόνον η τυπική απάντηση των «ειρηνικών γραμμάτων» από τον Αρχιεπίσκοπο.

Εκτός όμως από τους προέδρους των δυο επιτροπών, η ΔΙΣ αναμένεται να ακούσει και τις θέσεις του μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ ο οποίος, εκτός από μέλος της σύνθεσης της ΔΙΣ που ουσιαστικά ολοκληρώνει αύριο τη θητεία της, είναι και εκ των θερμότερων υποστηρικτών της αντίθετης άποψης, της άρνησης δηλαδή της αναγνώρισης.

Υποστηρικτές της μιας και της άλλης πλευράς αύριο θα συζητήσουν για το θέμα το οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες του orthodoxia.info, ο Αρχιεπίσκοπος δεν φαίνεται διατεθειμένος, πλέον, να εισάγει στη Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Για τους καλά γνωρίζοντες το πως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Ελλάδος το τελευταίο διάστημα, θα θεωρηθεί έκπληξη εάν τελικά η ΔΙΣ αναπέμψει το θέμα στην ΙΣΙ με πιθανότερο να προκρίνεται το σενάριο της εξουσιοδότησης του Αρχιεπισκόπου από τη ΔΙΣ να το χειριστεί ο ίδιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ