Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 12:43

Διδυμοτείχου: Αντίσταση σε κάθε εγχείρημα για αποδόμηση της πίστης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με την συρροή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης στο Διδυμότειχο στην φερώνυμη της Αγίας Κατακόμβη, όπου και το αρχαίο Αγίασμα, στις υπώρειες του Κάστρου του Διδυμοτείχου δίπλα στις όχθες του Ερυθροπόταμου.

Το απόγευμα της προπαραμονής με λιτανεία μέσα από τις Καλιόπορτες του βυζαντινού τείχους μεταφέρθηκε στην Κατακόμβη απότμημα ιερού λειψάνου της Αγίας από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου φυλάσσεται. Το εσπέρας της παραμονής στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και μίλησε για το σθένος που επέδειξε η Αγία, αρνούμενη οποιονδήποτε συμβιβασμό με την εξουσία της εποχής εκείνης και κάλεσε τους πιστούς όπως εκείνη να αντισταθούν σε κάθε εγχείρημα της σύγχρονης εξουσίας για την αποδόμηση της πίστης και των θεσμών. Την ακολουθία του Εσπερινού παρηκολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η προσέλευση των προσκυνητών συνεχίσθηκε αμείωτη και την κυριώνυμη ημέρα της εορτής. Των ιερών ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας το πρωί, του Μεθέορτου Εσπερινού και της Παρακλήσεως στην Αγία Μαρίνα το εσπέρας, προέστη ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. Απόστολος Πορτοκαλίδης, συνεπικουρούμενος από τον συνεφημέριο του Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Καρπαθάκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ