«Ο Σεβασμιώτατος ουδέποτε επέβαλεν επιτίμιον ακοινωνησίας εις ουδένα. Τα κατά καιρούς δημοσιευθέντα παραπιούν την πραγματικότητα. Η επιβολή του επιτιμίου της ακοινωνησίας, όπως γνωρίζουν οι θεολόγοι, σημαίνει διακοπή κοινωνίας και καταστρώνεται σε έγγραφο.»

Με το συγκεκριμένο sms προς τον «π» ο Σεβασμιώτατος διαψεύδει την πληροφορία η οποία μεταδόθηκε από την ΕΡΑ Αιγαίου και υιοθετήθηκε και από το ΑΠΕ, σύμφωνα με την οποία επέβαλε την ποινή της ακοινωνησίας σε δυο θεολόγους γιατί παρέστησαν σε εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου που πραγματοποιήθηκε στον Καθολικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Προκειμένου να καταδείξει το βάσιμο των ισχυρισμών του, ο κ. Μάρκος επικαλείται απουσία έγγραφων αποδεικτικών στοιχείων, καθώς για την επιβολή της ακοινωνησίας πράγματι απαιτείται θρησκευτική διαδικασία, η οποία στην περίπτωση του περιστατικού, το οποίο έχει συνταράξει εκ νέου την τοπική κοινωνία, δεν έχει ακολουθηθεί.

Αυτό, άλλωστε, επεσήμαναν από την αρχή έγκυροι εκκλησιαστικοί κύκλοι. Ότι, ακόμα κι αν προφορικά ο Σεβασμιώτατος απείλησε τους θεολόγους, στη συνέχεια δεν ολοκλήρωσε το τυπικό της διαδικασίας, οπότε η ποινή ουσιαστικά δεν υφίσταται. Αν πάντως ο Σεβασμιώτατος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει, εκτός από φωτιά, ούτε καπνός, δεν έχει παρά να φωνάξει στο γραφείο του τους θεολόγους και να τους ζητήσει εξηγήσεις για τη διασπορά των φημών. Από μόνο του κάτι πολύ δύσκολα διαχέεται.

Πηγή: politischios.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info