Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 | 1:56

Η Δ.Ι.Σ. διαψεύδει επικίνδυνο δημοσίευμα για τα Ιεροσόλυμα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Φεβρουάριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ακολούθως συζητήθηκαν οι αιτήσεις εκδόσεως Διαπιστωτικής Πράξεως της Δ.Ι.Σ. περί συστάσεως Ενοριών των Ιερών Μητροπόλεων Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, Σάμου, Αλεξανδρουπόλεως και Δράμας.

Επίσης συζητήθηκε η υποβληθείσα από την Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου Έκθεση του Τμήματος Εκκλησιαστικού Καταστατικού Ελέγχου (Τ.Ε.Κ.Ε.), η οποία αναφέρεται επί του διενεργηθέντος διαχειριστικού ελέγχου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», για το χρονικό διάστημα 1.1.2013 έως 31.12.2013.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε την αποστολή συγχαρητηρίου επιστολής στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αχρίδος κ. Ιωάννη επί τη αποφυλακίσει του, εκφράζουσα την χαρά και την ικανοποίησή της για τον τερματισμό της μακροχρονίου περιπετείας του.

Εξ αφορμής δημοσιεύματος του εκκλησιαστικού πρακτορείου romfea.gr περί αποστολής επιστολής του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων στην Εκκλησία της Ελλάδος, η Δ.Ι.Σ. δηλώνει ότι ουδέποτε ελήφθη τοιαύτη επιστολή, καί ουδέποτε ελήφθη απόφαση περί επεμβάσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος στα εσωτερικά του Πατριαρχείου.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε Κανονισμούς Λειτουργίας εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων και αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού, και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ