Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος δέχθηκε χθες την επίσκεψη του Επισκόπου Καρπασίας Χριστόφορου (Εκκλησία της Κύπρου), ο οποίος επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια αποστολή να σώσει την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και της Ορθοδοξίας στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

Ο κ. Χριστόφορος, του οποίου η Επισκοπή βρίσκεται στην κατεχόμενη γη στη χερσόνησο της Καρπασίας, αποτελεί την αιχμή της προσπάθειας να διατηρηθούν και να αποκατασταθούν οι ερειπωμένες εκκλησίες, οι εικόνες και τα άλλα μνημεία στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο το 2014,επισκέφθηκε το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, εκκλησίες και μοναστήρια -συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού μοναστηριού του Αγίου Ανδρέα- και είδε την καταστροφή που προκάλεσε η βιαιότητα των ανθρώπων και η σκληρότητα των στοιχείων Και το χρόνο.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, στις 6:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας στη Νέα Υόρκη, ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος θα κάνει μια παρουσίαση με τίτλο «Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς σε κατεχόμενες περιοχές Της Κύπρου και της Εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κατεχόμενη Γιαλούσα”.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα σχέδια για να σώσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και να βοηθήσουν στη διατήρηση και αποκατάσταση των εκκλησιών και των μνημείων που διατρέχουν κίνδυνο μόνιμης κατάρρευσης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Κυπριακών Αμερικανικών Οργανώσεων, μαζί με το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Εκ της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ετικέτες: