Πε, 13/06/24 | 1:32

Στην Αθήνα η ηγεσία της Ορθοδοξίας – Διεθνής διάσκεψη για τη Μ. Ανατολή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Αθήνα συγκεντρώνονται τις τελευταίες ώρες οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών προκειμένου να λάβουν μέρος στην διεθνή διάσκεψη που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών για το θέμα της Μέσης Ανατολής.

Πρώτος έφθασε το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, εκπροσωπώντας την ελληνική Κυβέρνηση ενώ από πλευράς της Εκκλησίας των υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, ο οικείος μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο γραμματέας της συνοδικής επιτροπής αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης και ο επικεφαλής της εκκλησιαστικής εθιμοτυπίας αρχιμανδρίτης Πατρίκιος Καλεώδης.

Αμέσως μετά ακολούθησε η άφιξη του Πατριάρχη Ιεροσλύμων ενώ αναμένονται οι αφίξεις των Αρχιεπισκόπων Κύπρου και Αλβανίας, του Πατριάρχη των Αρμενίων και τελευταίος αναμένεται λίγο μετά τις 20:00 ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, διοργανώνεται στην Αθήνα, από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2015, Διεθνής Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».

Η Διεθνής Διάσκεψη συγκαλείται υπό τη σκιά των δραματικών εξελίξεων και συνεχιζόμενων συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές της Μέσης Ανατολής, οι οποίες προκάλεσαν συμφορές και είχαν σοβαρές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες. Η Διάσκεψη θα επικεντρωθεί στη θεώρηση όλων των διαστάσεων και πτυχών του κρίσιμου αυτού ζητήματος και στην επεξεργασία των προσφορότερων τρόπων προστασίας των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών των διαφόρων θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με γνώμονα την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης, σε συνθήκες αξιοπρέπειας και αμοιβαίας κατανόησης.

Η πραγματοποίηση της Διάσκεψης θα παράσχει τη δυνατότητα έναρξης ενός περιεκτικού και σφαιρικού διαλόγου μεταξύ όλων των περιφερειακών και διεθνών δρώντων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι πληθυσμοί των περιοχών της Μέσης Ανατολής, υπό το πρίσμα των πανανθρώπινων αξιών της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της ανεκτικότητας, του πλουραλισμού, της ειρηνικής συνύπαρξης, της πολυπολιτισμικότητας και της πολυθρησκευτικότητας.

Η Ελλάδα, εμφορούμενη από τις αξίες αυτές και διατηρώντας ιστορικούς και παραδοσιακά άριστους δεσμούς με τις χώρες και τους λαούς της περιοχής, επιθυμεί να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες και τη διαμεσολάβησή της για την εξεύρεση επωφελών λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικές και θρησκευτικές κοινότητες της περιοχής, ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ