Τρίτη 30 Μαΐου 2023 | 23:01

Διακόσιοι Ρώσοι Ναυτικοί Δόκιμοι επισκέφθηκαν την μητρόπολη Καλαβρύτων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στα πλαίσια της αδελφοποίησης των λιμένων Πατρών και Καλίνιγκραντ, 200 Ρώσοι Ναυτικοί Δόκιμοι, πλήρωμα του ρωσικού ιστιοφόρου «Kruzenshtern», επισκέφθηκαν την Τρίτη την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και την Τετάρτη την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Κατά την εν λόγω επίσκεψη υπεγράφη στην Πάτρα το σχετικό κείμενο της αδελφοποίησης των δύο λιμένων και πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια μνημείου Ελληνορωσικής φιλίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος ενημέρωσε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος περί της εν λόγω επισκέψεως, καθώς επίσης και περί της αποδοχής εκ μέρους του ρωσικού πληρώματος να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, καθώς και το Μνημείο Πεσόντων στην μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης αυτής η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξουσιοδότησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα του Συν. Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, να Την εκπροσωπήσει την 1.4.2015 και να μεταφέρει στους εκλεκτούς επισκέπτες-προσκυνητές τις ευχές και ευλογίες του Προέδρου Αυτής, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και των Μελών Της.

Στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, πρώτο σταθμό της επισκέψεως του ρωσικού πληρώματος, έγινε υποδοχή από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμαδρίτη κ. Ιερωνύμου Κάρμα, Καθηγούμενο της εν λόγω Ιεράς Μονής, και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιωακείμ Βενιανάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων.

Από εκεί οι Ρώσοι επισκέπτες ανεχώρησαν για τα Καλάβρυτα και το Μνημείο Πεσόντων, όπου έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά. Μετά την σχετική ιστορική ενημέρωση περί του χώρου και των εκεί γεγονότων της 13ης Δεκεμβρίου 1943 έγινε κατάθεση στεφάνων από το ρωσικό πλήρωμα. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, όπου οι Ρώσοι Ναυτικοί Δόκιμοι έτυχαν υποδοχής και ξεναγήσεως από τον Καθηγούμενο Αυτής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ευσέβιο Σπανό.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των Ρώσων επισκεπτών στις θερινές κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως, όπου έλαβαν χώρα και σχετικές προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις. Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου προσφέρθηκαν σε κάθε μέλος του ρωσικού πληρώματος τα φυλλάδια «Πέρα από την Ακρόπολη» και «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα» στη ρωσική γλώσσα, που αποτελούν εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αξίζει να αναφερθεί η εὐλάβεια τοῦ Ρωσικοῦ Στόλου, καθώς στη σημαία του φέρει ως έμβλημά του τον χιαστό Σταυρό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ