Ελλάδα

Δημητριάδος: «ΌΧΙ στην επανάκαμψη του Ναζισμού στην Ευρώπη»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την διατήρηση της ενότητας και την αποτροπή της επανάκαμψης του ναζισμού στην Ευρώπη, τόνισε ο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά την επετειακή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος όπου τιμήθηκε η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

«Να κρατήσουμε την ενότητά μας ως κόρην οφθαλμού, να μην επιτρέψουμε την επανάκαμψη του ναζισμού στην Ευρώπη, να αγαπάμε αληθινά την πατρίδα μας, προκειμένου να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων»

Ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε πως «στον πόλεμο του ΄40 είχαμε ψυχή, υπερασπιζόμασταν ιερά και όσια και ήμασταν οι πρώτοι που αντισταθήκαμε. Η Ευρώπη είχε καταλυθεί τάχιστα. Μεγάλα και ισχυρά κράτη παραδόθηκαν αυθωρεί και παραχρήμα. Η δική μας νίκη έπεισε τους συμμάχους ότι μπορεί να νικηθεί ο φασισμός και οι δυνάμεις του Άξονα».

Την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών της Τοπικής Εκκλησίας «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ» και ο φορέας Πολιτισμού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος έκλεισε λέγοντας πως «Εμείς, στον τόπο μας, κρατάμε την ελπίδα ζωντανή και μέσα από την λειτουργία τόσων παραδοσιακών σχημάτων, που διακηρύττουν Ορθοδοξία, Ελληνισμό, Βυζάντιο, Παράδοση και ιστορία».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Δημητριάδος: «Οι ιερείς μας είναι οι στυλοβάτες της κοινωνίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης. Πρόκληση ή αναγκαιότητα;

Σοφία Καρεκλά

Με αρκετά…μηνύματα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Οι καιροί είναι κρίσιμοι για την πατρίδα και την Εκκλησία μας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Κανείς δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Ο ελληνικός πολιτισμός και η ορθόδοξη πίστη, δεν φοβήθηκαν τη συνάντηση με τους άλλους»

Σπύρος Παπαγεωργίου