Ελλάδα

Δημητριάδος: «Όποιοι τα έβαλαν με την Εκκλησία, δεν είχαν καλό τέλος»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Μήνυμα υπεράσπισης προς τους κληρικούς της Μητροπόλεως και όχι μόνο, έστειλε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος κατά τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στο Βόλο.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφερόμενος στον πρόσωπο του Αγίου Νικολάου είπε ότι «Ο Άγιος Νικόλαος γνωρίζει τα παιδιά του και τα ευχαριστεί για την αγάπη και την αφοσίωση τους, αυτά τα χρόνια της κρίσης, στάθηκαν φιλάνθρωπα στους εμπερίστατους αδελφούς μας, ακολουθώντας το δικό του παράδειγμα. Μας ευχαριστεί ο Άγιος για την ενότητα, που σφυρηλατούμε, με επίκεντρο την Ορθόδοξη πίστη μας».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Θα μιλούσε τούτες τις μέρες στους ιερείς μας και θα τους στήριζε ηθικά, υπενθυμίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιοι τα έβαλαν με την Εκκλησία δεν είχαν καλό τέλος, νικήθηκαν όσοι περιφρονούν το έργο των Ιερέων, το έργο της μάνας του λαού, της Εκκλησίας μας».

Αναφερόμενος στο ρόλο των Ποιμένων της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε πως «η Σύνοδος των Επισκόπων, που είναι Πατέρες πατέρων, είναι αυτή που στηρίζει και προστατεύει τους Ιερείς. Πατέρες πατέρων είμαστε, αυτούς υπερασπιζόμαστε και αυτούς θα υπερασπιστούμε πάση θυσία, για να μην περιφρονηθούν, να μην νιώσουν ότι σ’ αυτόν τον μαρτυρικό τόπο, στον οποίο εργάζονται θυσιαστικώς, είναι παραγκωνισμένοι».

Στον φετινό εορτασμό για τον πολιούχο του Βόλου συμμετείχε ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό λέγοντας ότι «ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, όπου παρατηρείται τάση αποϊεροποιήσεως της κοινωνίας, εκμηδενισμού του Θεού και τοποθέτησής Του εκτός του δημόσιου βίου, των σχολείων, της οικογένειας. Οι άνθρωποι που εργάζονται για όλα αυτά, τελικά, δεν εκμηδενίζουν τον Θεό, αλλά τον εαυτό τους. Βρίσκονται σε σύγχυση, γιατί είναι απομακρυσμένοι από τον Θεό, την Εκκλησία και τους Αγίους. Όσοι επιχειρούν να νομιμοποιήσουν την αμαρτία, όσοι επιχειρούν, ακόμα και Συνταγματικώς, να θέσουν εκ ποδών την Εκκλησία και ομιλούν για ουδετεροθρησκεία, που σημαίνει αδιαφορία για τον Θεό, είναι δυστυχείς. Ωστόσο, ο Άγιος Νικόλαος περιμένει την μετάνοια και την εσωτερική ανακαίνισή τους μέσα στην Εκκλησία».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Δημητριάδος: «Δεν θα φοβηθώ κανέναν, όταν υπερασπίζομαι τα δίκαια της Εκκλησίας»

Δημητριάδος: «Προσπαθούμε να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης με το Κράτος, αλλά συχνά νιώθουμε προδομένοι»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η Ελλάδα τίμησε τον προστάτη των ναυτικών

Μαρία Αχιλλεοπούλου

Η εορτή του Οσίου Πορφυρίου στον άγιο Δημήτριο Μπραχαμίου

Αναστασιος Βόπης

Δημητριαδος: «Απορρίπτουμε κάθε αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος»

Αναδημοσίευση

Δημητριάδος: «Γιατί η Κυβέρνηση δεν σέβεται την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας;»

Αναδημοσίευση