Φωτο αρχείου

Το μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά έστειλε στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να θέσουν από τωρα στόχους τους οποίους θα προσπαθήσουν να επιτύχουν παρ’ όλες τις δυσκολίες και τους πειρασμούς. “Πρέπει και να μείνετε προσηλωμένοι στην προσπάθεια να τους πετύχετε. Όποιος ξέρει τί ζητάει, θα γλυτώσει εύκολα από πειρασμούς και θα αντισταθεί με επιτυχία στις Σειρήνες, που θέλουν να τον βγάλουν απ’ τον δρόμο του και να τον κάνουν να ξεχάσει τον προορισμό του”.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος αναφέρθηκε και στους κινδύνους που προέρχονται από την αλόγιστη χρήση των σύγχρονων μέσων της τεχνολογίας, που καταστρέφουν την ζωντανή ανθρώπινη επαφή και κάλεσε τους μαθητές να μην υποδουλωθούν σε αυτές.

“Εσείς, πιο καλά απ΄ όλες τίς περασμένες γενιές, γνωρίζετε πόσο εύκολη είναι η διάσπαση στην εποχή μας. Έχετε καταλάβει την δύναμη που κρύβει μία οθόνη, μικρή ή μεγάλη, να μαγνητίζει το μυαλό και να το κάνει να ξεχνά σκοπούς και στόχους. Είναι αλήθεια πως δεν μπορούμε πια να ζήσουμε χωρίς αυτές τις συσκευές. Είναι, όμως, στο χέρι σας να μην υποδουλωθείτε σ΄ αυτές, αλλά να τις μετατρέψετε σε εργαλείο εκπλήρωσης των ονείρων σας. Αν το καταφέρετε, θα σας βοηθήσουν να προοδεύσετε στην γνώση και να πετύχετε πιο γρήγορη επικοινωνία, χωρίς να σας στερήσουν πολύτιμο χρόνο απασχόλησης με δημιουργικές δράσεις, όπως η Τέχνη και ο Αθλητισμός. Κυρίως, όμως, δεν θα σας στερήσουν πολύτιμο χρόνο από την ζωντανή επαφή με φίλους αληθινούς και όχι διαδικτυακούς και απρόσωπους”.

Τέλος κάλεσε τους νέους να μείνουν κοντά στην Εκκλησία και στις δράσεις της. “Δοκιμάστε την παρουσία του Χριστού στην καθημερινότητά σας. Δώστε Του την δυνατότητα να σταθεί στο πλάι σας και να σας γεμίσει με κουράγιο, αισιοδοξία και αγάπη. Αγάπη αληθινή, που μόνον Εκείνος ξέρει να χαρίζει”.

Ετικέτες: