“Το μήνυμα που έστειλε τότε ο Θεός στον Προφήτη Ηλία, το στέλνει και σήμερα στους Χριστιανούς, πολλοί από τους οποίους απορούν, γιατί ο Θεός ανέχεται την αδικία, την απιστία, την αθεΐα. Πολλοί ακόμα δεν μπορούν να ερμηνεύσουν την δικαιοσύνη του Θεού. Και αυτό συμβαίνει, γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν τί σημαίνει ότι ο Θεός μάς έπλασε ελεύθερους, υπεύθυνους για τις πράξεις μας, ότι δεν χρησιμοποιεί την βία για να μας καταναγκάσει να έλθουμε κοντά του, γιατί θέλει η αγάπη να γίνεται το κίνητρο της συνάντησης μαζί Του. Αυτήν την αγάπη έδωσε, αυτήν και επιζητεί”.

Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Προφήτη Ηλία ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην μεγάλη παρρησία του Προφήτου έναντι του Θεού και στις θαυματουργικές παρεμβάσεις του στον λαό, εν ονόματι του Θεού.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε πως «Ο Θεός αντέχει τις αμαρτίες μας και περιμένει την μετάνοιά μας. Αντέχει ακόμα και την άρνηση της ύπαρξής Του και περιμένει την στιγμή που ο άνθρωπος θα νιώσει την ανάγκη να ψελλίσει το «Κύριε ελέησον»…».

Τέλος επεσήμανε πως «σήμερα είναι πολύ εύκολο να κατακεραυνώσουμε τους απίστους και τους αμαρτωλούς. Το δύσκολο είναι η μίμηση του Χριστού και της αγάπης Του, που συγχώρεσε την πόρνη, άντεξε τον τελώνη, έβαλε στον Παράδεισο τον ληστή…».

Ετικέτες: