Ελλάδα

Δημητριάδος: «Οι ιερείς μας είναι οι στυλοβάτες της κοινωνίας»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την μεγάλη σημασία να εισέρχονται νέα παιδιά στην ιερωσύνη ακόμα και αυτές τις δύσκολες εποχές για την κοινωνία τόνισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος κατά τη χειροτονία νέου διακόνου.

Ο κ. Ιγνάτιος, απευθυνόμενος στον νέο διάκονο υιό κληρικού, είπε πως «ποιος θα περίμενε ότι κάποιοι θα υποτιμούσαν σε τέτοιο βαθμό τους ιερείς μας, που είναι οι στυλοβάτες της κοινωνίας. Όμως, διαπιστώσαμε, τον ίδιο καιρό, ότι ο λαός μας συμπαραστάθηκε, βλέποντας την αδικία, που πήγε να συμβεί και ακόμα ίσως εκκρεμεί, και αγκάλιασε τους ιερείς του, γιατί ξέρει τί σημαίνει παπάς στον τόπο μας και θυμίζει Ορθοδοξία και Ελλάδα».

Αναφερόμενος επίσης στο Ίδρυμα Συμπαραστάσεως των αμίσθων κληρικών, που συνέστησε η Μητρόπολή Δημητριάδος επαίνεσε όσους, όπως και ο νέος διάκονος, εισέρχονται στον ιερό κλήρο, χωρίς την κρατική εξασφάλιση, τονίζοντας «κρατούμε ζωντανή την ενότητα και ελπίζουμε και οι πολιτικοί μας να το εκτιμήσουν αυτό. Αλίμονο, όμως, κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να χάσουμε αυτό το δώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον τόπο μας, γεγονός ακατανόητο, καρπός αδιανόητων εμμονών».

Τέλος, εξήρε την συμβολή του π. Αθανασίου στην διαμόρφωση του παιδιού του, στο εκλεκτό παράδειγμα βίου που του προσέφερε ο ίδιος και η πρεσβυτέρα του.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Τρίκκης: «Δεν γινόμαστε παπάδες για να καλοπεράσουμε»

Η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης. Πρόκληση ή αναγκαιότητα;

Σοφία Καρεκλά

Με αρκετά…μηνύματα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Οι καιροί είναι κρίσιμοι για την πατρίδα και την Εκκλησία μας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Κανείς δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Ο ελληνικός πολιτισμός και η ορθόδοξη πίστη, δεν φοβήθηκαν τη συνάντηση με τους άλλους»

Σπύρος Παπαγεωργίου