Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 | 0:06

Δημητριάδος: «Οι εκκλησιαστικοί διχασμοί έγιναν εθνικοί και έφεραν την καταστροφή»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τον κίνδυνο να οδηγηθούμε σε καταστάσεις διχασμού επεσήμανε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος από την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα που έχουν προκαλέσεις πολλές αναταράξεις σε κλήρο και λαό τόνισε πως “Έχουμε πολλά μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε, αλλά πάντοτε γνώμονας των αποφάσεων και των δράσεών μας θα είναι ο τόπος, η πατρίδα μας, το Γένος και το Έθνος μας, ο λαός και η ενότητά μας. Έχουμε μακραίωνη ιστορία, που δεν διαγράφεται, παράδοση, που δεν αλλάζει, αλλά και μέλλον που αρμόζει στα παιδιά μας και πρέπει να είναι αντάξιο της ιστορίας μας. Τα κίνητρά μας θα παραμείνουν πάντοτε, η αγάπη για την Εκκλησία μας, η μαρτυρία του Χριστού στις ψυχές των ανθρώπων”.

Υπογράμμισε πως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του διχασμού και παράλληλα προειδοποίησε πως “Η ιστορία του Γένους μας διδάσκει ότι οι εκκλησιαστικοί διχασμοί έγιναν εθνικοί και έφεραν την καταστροφή. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, να ξέρουμε τί θέλουμε, να ζυγίσουμε καλά τα πράγματα, οι αποφάσεις μας να εγγυώνται την συνέχιση της παρουσίας της Εκκλησίας μας σ’ αυτόν το τόπο, ως φιλόστοργη μητέρα όλου του λαού μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ