Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, τελέσθηκε χθες το απόγευμα ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε με επίκαιρο θέμα, συνεχίζοντας τη σειρά των κατανυκτικών ομιλιών του.

Στην ομιλία του, ο κ. Ιγνάτιος έκανε λόγο για τον Σταυρό του Χριστού αλλά και τον σταυρό που καλείται να σηκώσει κάθε πιστός στη ζωή του. Είπε ότι ο Σταυρός μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην αγάπη του Κυρίου και την ύψιστη μορφή της θυσίας του για τον άνθρωπο που ήταν ο Σταυρός του. “Ήταν θεληματική αγάπη και όχι καταναγκασμός ο Σταυρός και το Πάθος”, υπογράμμισε ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

[easy-tweet tweet=”Αγάπη ο Σταυρός” user=”orthodoxiainfo” hashtags=”#megalisarakosti” url=”https://orthodoxia.info/news/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%B3%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CE%AC/” template=”light”]

Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελεστεί την προσεχή Κυριακή 10/04 στον Ιερό Ναός Αγίου Βασιλείου Βὀλου, στις 6.30 μ.μ.

[mnky_ads id=”41620″]

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: