Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 1:18

Δημητριάδος: “Η προσέλευση στην Θεία Κοινωνία είναι ελεύθερη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την επίσημη θέση της Εκκλησίας απέναντι στον κορονοϊό επανέλαβε σήμερα ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος μιλώντας στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και OPEN.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε πως “η προσέλευση στην εκκλησία και στη Θεία Κοινωνία είναι ελεύθερη και δεν έχουμε δικαίωμα να τη στερήσουμε από κανέναν. Εάν ένας άνθρωπος ασθενήσει και του στερήσω τη Θεία Κοινωνία, τι θα γίνει;» διερωτήθηκε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Επεσήμανε πως δίνει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στην ενότητα μεταξύ της οικογένειας, «Δεν θα ήθελα ποτέ να διασπάται μια οικογένεια, να συγκρούεται για το εάν θα κοινωνήσει κάποιο μέλος της ή όχι. Ας κάνει υπομονή. Προτάσσω την ενότητα της οικογένειας. Θα έρθει ο καιρός που θα μπορούμε να κοινωνήσουμε ελεύθερα χωρίς φόβο».

Τόνισε τέλος πως η Εκκλησία θα συνεχίσει να μεταδίδει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, όπως κάνει αιώνες τώρα. «Εμείς θα λειτουργούμε αλλά δεν εξαναγκάζουμε στη Θεία Κοινωνία. Ο καθένας θα αναλάβει την προσωπική του ευθύνη. Εάν ένας πιστός δεν προσέλθει, δεν θα τον καταδικάσουμε”.

Υπογράμμισε ότι «Οι ιερείς ποτέ δεν ασθενήσαμε από τη Θεία Κοινωνία αλλά αυτό είναι θέμα πίστεως».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ